Cupra с отворени квоти за поръчка на FORMENTOR (Ценова листа)

Cupra с отворени квоти за поръчка на FORMENTOR (Ценова листа)

В края на миналата година команията Cupra, която се отдели от SEAT в самостоятелен бранд, показа концептуалния модел Formentor. Днес спортният кросоувър се появи на пазара, като автомобилът не се отличава от показания прототип, получавайки неговия стремителен и спортен силует. Formentor e първият автомобил от гамата на CUPRA, който е със 100% свое собствено CUPRA ДНК. Силно агресивната и арогантна предна линия на Formentor напомня лицето на страховит и същевременно будещ доверие хищник, който е готов да предизвика всеки и всичко с ясното намерение да победи. Наклонената линия на покрива и задните светлини (COAST TO COAST), които преминават през цялата широчина на автомобила подчертават динамичните му дадености, загатвайки за тях дори и в покой на кросоувъра.

Архитектурата на салона е разработена спрямо изискванията на съвременния водач, който се осмелява да преследва нови предизвикателства, следвайки инстинктите си. Производителят залага на спортни седалки, висококачествени материали, както и на мултимедийна система с голям 12″ сензорен дисплей. Нивата на оборудване са „MID“ и „HIGH“, като на нашия пазар автомобилът ще се предлага единствено във високото ниво на оборудване „HIGH“ със система на задвижване на четирите колела (4WD) и 2,0-литров TSI агрегат с мощност 310 к.с. Конфигурацията на автомобила е за модерните хора, които не правят компромиси и искат всичко.

Задвижването на Cupra Formentor е поверено на гама от динамични силови агрегати, които допълват спортния дух на машината. Хибридният агретат се състои от 1,4-литров бензинов турбомотор еTSI и електрически двигател със сумарна мощност от 204 к.с. (2WD), 2,0-литров ТSI с мощност от 245 к.с.(2WD), както и топ версията на вече познатия турбодвигател от Cupra Ateca 2,0-литров TSI 310 к.с. с DSG (4WD).