Cupra Formentor излиза на пазара догодина

Cupra Formentor излиза на пазара догодина

В край на миналата година команията Cupra, която се отдели от SEAT в самостоятелен подбранд, показа коцептуалния модел Cupra Formentor. Спортният кросоувър ще се появи на пазара догодина, като няма да се отличава значително от вече показания прототип, съобщава Autocar.

Серийният Formentor ще получи стремителния и спортен силует на концептуалния модел. Наклонената линия на покрива и задните светлини, които преминават през цялата широчина на автомобила, трябва да подчертаят агресивния характер на кросоувъра.

Архитектурата на салона е разработена спрямо потребностите и изискванията на съвременния водач. Производителят залага на спортни седалки от карбон, както и на мултимедийна система с голям тъч-скрийн, който ще бъде поставена на предния панел.

Cupra Formentor

Задвижването на Cupra Formentor е поверено на хибриден силов агретат (plug-in), който се състои от 1,5-литров бензинов турбомотор TSI и електрически двигател. Сумарната мощност достига 245 к.с., което означава, че кросоувърът ще е „по-слаб“ от Cupra Ateca с нейният турбомотор с обем 2,0-литра и мощност 300 к.с.

Цената на новия кросоувър на испанците за някои пазари вече е известна. Във Великобритания, например, тя е около 41 190 паунда.

Още снимки в галерията