Новият Seat Leon дебютира Януари 2020

Новият Seat Leon дебютира Януари 2020

SEAT потвърди премиерата на новото поколение Leon за януари месец 2020 година. Точната дата е 28 януари, когато испанците ще покажат версията хечбек.Първите тийзъри на модела загатват за външния дизайн и за оформлението в кабината. Интериорът прилича доста на този на осмото поколение Golf, а отвън впечатление прави LED лентата в задната част.

Моделът ще се базира на платформата MQB и ще споделя общи технологии 5 с Golf и новата Skoda Octavia. Това включва бензинови, дизелови и хибридни задвижвания.

През 2020 година очакваме и появата на спортен Leon. По предварителни данни, наточеният хечбек ще получи плъг-ин хибридно задвижване, което ще се базира на системата, използвана и в стандартния Leon.

Говори се за малък пакет от батерии, който би трябвало да не наруши тегловия баланс на хечбека, но пък да му осигури до около 50 километра само на ток и допълнителна електрическа тяга при потегляне.

Макар и слухове да сочат, че мощността ще е около 250 к.с. – не особено впечатляваща цифра в наши дни, то ускорението и цялостната динамика би трябвало да са много по-добри от сегашния модел.