Сервиз

СЕРВИЗ

Автоцентър МП * Търговско – сервизен комплекс Варна, за Seat и всички марки в Volkswagen group: VOLKSWAGEN, SKODA, AUDI и SEAT. Извършва качествени автосервизни услуги на всички модели автомобили от марките Seat и всички марки в Volkswagen group: VOLKSWAGEN, SKODA, AUDI и SEAT. В автосервиза работи професионален екип с дългогодишен опит, който може да отговорят на всички ваши изисквания. Основната цел на Автоцентър МП * Търговско – сервизен комплекс Варна е да предложи на клиентите си високо качество, прецизно обслужване на конкурентни цени. Автомонтьорските услуги извършвани в автосервиза имат една единствена цел – вашият автомобил да стане по-ефективен и надежден на пътя. Всички авторемонтни услуги са с гаранция.Автоцентър МП * Търговско – сервизен комплекс Варна извършва следните услуги:тел.: 052 / 73 73 83 – Търговец
тел.: 052 / 73 53 73 – Сервиз, Резервни части

Основни дейности:

1. Диагностика и ремонт на механичната част в автомобила:
двигатели
– Смяна на ремъци ;
Ангренажен ремък

Резервни части за Фиат Варна

Основното предназначение на ангренажния ремък е да осигури точната синхронизация между разпределителния и коляновия вал. Като зъбно колело зъбите на ангренажния ремък лягат по профила на зъбния барабан. Разпределителния вал активира клапаните, докато буталата на двигателя посредством мотовилка задвижват коляновия вал. Тази схема осигурява синхронизирано задвижване, като разпределителния и коляновия вал имат пропорционална постоянна скорост на въртене.
Напоследък ангренажния ремък все по-често се използва и за задвижване на други компоненти като водна или инжекционна помпа.
Какво препоръчваме ние:

Оторизиран сервиз на FIAT, Alfa Romeo, LanciaРедовната инспекция на този изключително важен за доброто състояние на двигателя елемент е задължителен. Всеки производител, предписва периоди за подмяна, но те са само препоръчителни. Затова ние ви препоръчваме да проверявате състоянието на ремъка в нашия сервиз и евентуално да бъде подменен по-рано от предписанията.

- скоростни кутия
смяна на съединител:
Съединителят служи за плавното изравняване на ъгловите скорости на коляновия вал и първичния вал на предавателната кутия при потегляне на автомобила. Служи още и за краткото и пълно разединяване на двигателя от трансмисията при превключване на предавките, внезапно спиране, първоначално пускане на студен двигател при ниски температури. Също така прeдпазва трансмисията от силни динамични претоварвания.
Затовя ВИ препоръчваме-Редовна проверка и регулиране на свободния ход на педала на съединителя
ходова част:
Автосервиз ВарнаСъвкупност от устройства, които осигуряват предаването на всички сили, действащи между колелата и носещата част на автомобила, с основно предазначение да намаляват динамичните натоварвания с цел обезпечаване необходимия комфорт при движение. При движение на автомобила по неравен път се получават трептения, които не са приятни за пътниците и шофьора.
Окачването се състои от: еластични елементи ( пружини, ресьори или валове, работещи на усукване – торсиони), амортисьори и направляващи устройства. Най-използваната в леките автомобили е комбинацията ” пружина – телескопичен амортисьор”. В предния мост на почти всички автомобили амортисьорът е изпълнен като стойка, играеща ролята и на направляващо устройство. В съвременните конструкции ресьори (листови пружини) се употребяват в автомобилите с висока проходимост и в задния мост на някои автомобили от малък клас, като разположението им е напречно на надлъжната ос на автомобила.
спирачни системи:
Оборудвана с високоефективни вентилирани спирачни дискове или комбинация от спирачни дискове и барабани, системата има една единствена функция – да се противопоставя бързо, ефективно и дозирано на кинетичните сили създадени от двигателя. Тези сили могат да доведат до загряване до червено на спирачните дискове или барабани, което не е проблем, стига те да не са износени или дефектирали.
ние препоръчваме-

Сервиз на Alfa Romeo, ВарнаРегулярната инспекция на цялата спирачна система в нашия сервиз е един от добрите варианти да се предпазите от рискови ситуации дължащи се на неизправна спирачна система и от скъпоструващи ремонти в следствие на износени, дефектирали и недобре функциониращи части и детайли.
– купе

2. Диагностика и ремонт на управляващите блокове и електронни системи в автомобила,  както и тяхната настройка, адаптации и кодиране на функции.

3. Диагностични кодове, изтриване на грешки.В автосервиза извършваме комютърна диагностика на вашият автомобила.

Четене на грешки записани в паметта на компютъра на автомобила. Проверка на действителните стойности. Пълно диагностициране на всички видове леки и лекотоварни автомобили.
В процеса на диагностика се установяват актуалните параметри в реален режим на работа на всички агрегати, впръскване на гориво и допълнително оборудване.
Изчистване на паметта на компютъра от натрупани грешки, настройване на сервизните интервали и други необходими и допълнителни настройки.

4. Професионални консултации при покупка на автомобил. Плюсове и минуси на съответната марка избрана от клиента. Оглед на техническото състояние, прогнозиране на бъдещи финансови разходи при предстоящата експлоатация на автомобила.

5. Текущи технически обслужвания и сервизна поддръжка, инспекции, масла и филтри.