Безопасност

ПЕРФЕКТНО УПРАВЛЕНИЕ

Забавно е да шофирате вашия нов SEAT Ibiza. Но ако нещо се обърка, то е по-добре да знаете, че притежава най-съвременните фукции за безопасност.

Естествено, вие получавате въздушни възглавници за главата и гърдите за шофьора и пътника, плюс триточкови колани и централен обезопасителен колан. Малчуганите са защитени от ISOFIX система, която позволява закрепване на детски столчета на задната седалка, а допълнителният колан в горната част на облегалката на седалката гарантира, че малките ще стоят на място.

Но разбира се най-добрия начин да защитите себе си при инцидент е не наличието само на една от тези функционалности, а както новия SEAT Ibiza по различни начини ви осигурява всичко, за да останете вие далеч от неприятностите на пътя.

ОБОРУДВАН С ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Електронната стабилизираща система (Electronic Stability System) и XDS, плюс системата за аварийно спиране (Emergency Brake Assist),антиблокиращата система на спирачките(Anti-Lock Braking System) и системата за аварийни светилини, са проектирани, за да направят евентуални сблъсъци с още по-малка вероятност.

 

Електронната стабилизираща системаследи информацията подавана от волана, гумите, спирачките и педала на газта, правейки корекции, където това е нужно. Модели с двигатели над 100 к.с. предлагат XDS система, която ви гарантира повече контрол, когато натиснете спирачката на завои; не позволява на гумите да поднесат и осигурва бързата реакция на автомобила.Системата за аварийно спиране гарантира максимум сила на спирачките при най-лекия натиск върху педала.

И ако трябва да натиснете внезапно спирачката, Ibiza  автоматично активира аварийните светлини и примигването им предупреждава хората, които са зад вас.

Системата за следене при загуба на налягане в губите (Digital Tyre Pressure Monitoring) ви казва кога гумите имат нужда от още малко въздух, за да сте в безопасност и същевременно да намалите разходите на гориво.