Безопасност

БЕЗОПАСНОСТ

СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ТРАЕКТОРИЯТА

Видео сензор на новия SEAT Leon 5 врати разпознава пътната маркировка. Ако системата за контрол на траекторията установи, че автомобилът ви е на път да излезе извън пътното платно, тя Ви сигнализира за необходимост от корекция на траекторията на автомобила. Системата е препоръчителна, но би могла да бъде изключена по всяко време. В моменти на умора или натовареност системата за контрол на траекторията може да се превърне в любимата Ви функция.

СИСТЕМА ПРОТИВ УМОРА

Тази изобретателна нова функция открива, ако водачът се чувства уморен, анализирайки движението на волана и времето, в което сте пътували. Ако системата установи, че водачът е сънлив, веднага изпраща сигнал предлагащ почивка.

АСИСТЕНТ ЗА ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ

Тази функция автоматично реагира на различната осветеност през денонощието и гарантира, че насрещното движение не е заслепено от фаровете Ви, като осигурява най-доброто осветление за възможно най-дълго разстояние. Плюс това, като допълнителен бонус, асистентът за дълги светлини ви спестява превключването от дълги на къси светлини и обратно, когато се движите по натоварени пътища.

СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДЕЦА

Системата за детски седалки ISOFIX (подготовка за детска седалка) осигурява сигурност, удобство и лекота при монтажа на детски седалки. Спрете да губите времето си със сложни предпазни колани и осигурете безопасността на децата си лесно и ефективно.

СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА НАЛЯГАНЕТО В ГУМИТЕ

Пукане на гума може да се случи внезапно и обикновено става без предупреждение. Нашата система за наблюдение на налягането в гумите предупреждава предварително водача в случай на увреждане, като по този начин се избягват внезапни аварии. Тази система също така следи за налягането в гумите, спестява гориво и гарантира оптимални условия на шофиране.