Безопасност

БЕЗОПАСНОСТ

FRONT ASSIST

Като част от Адаптивния Круиз Контрол (ACC), FRONT ASSIST системата следи всичко пред вас. Ако засече нещо, което може да доведе до сблъсък, ще ви предупреди за да вземете мерки. Ако не реагирате, следва допълнително предупреждение и спирачките се активират, в готовност да предотвратят ударът.

АСИСТЕНТ ЗА ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ

Адаптирайки се към условията при нощно шофиране, Асистентът за дългите светлини автоматично превключва на къси светлини, когато засече идващ трафик и след това връща на дълги светлини когато автомобилът отмине. Това спомага минимизирането на умората на шофьора и намалява риска от заслепяване на другите водачи.

СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ТРАЕКТОРИЯТА

Новият Leon ST разполага и с някои интелигентни системи за помощ на водача. Lane Assist използва видео камера за да следи и анализира пътната маркировка, в случай че автомобилът започне да напуска платното си. Ако това се случи, автомобилът ще ви помогне да се върнете в нормална позиция.  Шофьорът, обаче, може лесно да спре тази функция като завърти волана в желаната от него посока.

СИСТЕМА ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ ПРИ УМОРА

Тази иновативна система засича кога водачът започва да изпитва умора, като анализира движенията на волана и ако се налага, системата ще алармира водача, че е време да спре за почивка.

МУЛТИКОЛИЗИОННА СПИРАЧКА

В случай на инцидент, системата Automatic post-collision breaking активира спирачките, за да предотврати или намали следващ сблъсък. Интелигентна технология, която допринася за безопасността на пътниците в автомобила и на другите на пътя.