Дизайн

Повече пространство, по-плавни линии, много място за сядане, невероятно поведение на пътя, по-висока сигурност и целият контрол, от който някога ще се нуждаете на върха на пръстите ви. SEAT Altea XL е автомобил, който перфектно се адаптира към околната среда – в крайна сметка точно там са нуждите на вас и вашето семейство.

Гениално!

ПРОСТРАНСТВО

SEAT Altea XL премина през сериозно осъвременяване и излезе с нови очи, корекции по шасито и достатъчно възможности за цвета и колелата, които могат да удовлеторят всяко желание. SEAT Altea XL е с 18.7см по-дълга от Altea, което означава, че свободното пространство в багажника е 532 литра. И заради възможността да разполагате седалките по различен начин, ще имате достатъчно място за децата, техния багаж и всичко друго, което искате да вземете със себе си през уикенда.
Предните седалки са оборудвани със сгъваеми табли на гърба на предните седалки. Облегалките за главата също могат да се регулират, позволявайки на децата да се движат свободно и да си починат след цял ден игра.

СТАБИЛНОСТ

Едни от най-добрите характеристики за поведение на пътя не са случайност. Те са резултат от перфектен баланс между размер, коефицент на колелата и истинска технология. Главна роля играе задният мост Multi-link, който бе създаден с това, което ние обичаме да наричаме „пъргаво шаси”. По един ефективен начин те създават баланс между изключителната устойчивост и добрия унисон, превръщайки волана, спирачките и трансмисията в едно цяло, което ще изпълнява това, което вие желаете. Други функции, които правят SEAT Altea XL истинско удоволствие са неща като антиблокировъчна система на спирачките (Anti-Lock Braking System) и електромеханичният волан, който контролира напрежението на волана в зависимост от скоростта, за да ви гарантираме максимум контрол по всяко време. SEAT Altea XL е оборудвана и с програма срещу хлъзгане, позната като електронна стабилизираща програма (Electronic Stability Programme), която веднага ще коригира въртенето, ако колелото изгуби захвата си. Сигурност и стабилност ръка за ръка.

ТЕХНОЛОГИЯ

Ще го видите, но няма да го чуете. SEAT Altea XL ще успокои съзнанието ви, а някои от най-добрите му страни са под капака. С голямо разнообразие мощни и ефективни дизелови и бензинови двигатели, всеки може да избере своя модел. Например SEAT Altea XL сега се предлага с двойно предаване – вариант при двигателя 1.9 TDI със 107к.с. (77KW). Ако искате допълнителна мощност, има и двигател TSI при 1.4 със 125к.с. модел и при 6-скоростния 1.8 със 160к.с. Последният модел се предлага и със 7-скоростна кутия DSG: чрез планките монтирани на волана, DSG ви позволява да сменяте предавката за части от секундата. Тя е на разположение и при 1.6 TDI CR със 105к.с. Същото важи и за филтъра за твърди частици (Diesel Particle Filter), който – както подсказва името му – помага за намалянето на вредните емисии. Той е стандартен за модела с 1.6 TDI CR 105к.с. Този модел обаче има и друго предимство – технология Common Rail, която прави автомобила по-тих, плавен и ефективен.

Гениалността на SEAT Altea XL обаче не се ограничава до двигателя. За вашия комфорт той е оборудван с двузонов климатроник. Автомобилът е оборудван с всичко – от светлинни сензори, които включват фаровете в момента, в който падне нощта до сензорите за дъжд (опция), за да не се занимавате с включването на чистачките. А ако се притеснявате да не повредите тази красива нова броня, има дори сензори за паркиране отпред и отзад, които ще ви водят към идеалното паркиране.

Мултифункционалният волан включва инсталирана (и подобрена) Bluetooth система с удобна функция за ежедневната ви програма. Таблото и навигационната система с touch screen екран са със слот за SD карта и цветен екран с висока резолюция. А тези, които копнеят за одобрението на семейството си, имат възможност да инсталират сгъваем 7-инчов монитор отзад, за да включите DVD, видео игри или iPod. В същото време отпред вие ще се забавлявате с комбинирания USB/Aux-in порт, който ви позволява напълно да контролирате MP3 файловете си на USB устройството ви или iPod-а ви чрез мултифункционалния волан.