Дизайн

УСЪВЪРШЕНСТВАНО ПРЕВЪЗХОДСТВО

АКЦЕНТИ

Система „Easy-Fold“: определението за изтънчена гъвкавост означава…..да имате възможност да избирате между..пространство за съхранение ……2,297 литра или до 7 пътници.Проучете вашите възможности.

 

Нищо не е перфектно. Но някои са почти такива. Затова ние направихме SEAT Alhambra още по-добър от преди. Възможно ли е да усъвършенстваме превъзходството? Вижте сами.

ДИЗАЙН

Очевидно е, че динамичният характер на новия SEAT Alhambra се предава чрез дизайна му. Широките, стегнати пропорции, ясните очертания и отличителните калници придават силно присъствие и спортна привлекателност, нещо необичайно в клас MVP.

Със стреловидния си капак, отличителна предна решетка и изключителния преден ръб, който продължава стреловидния дизайн, новият SEAT Alhambra изкарва на показ ДНК-то на SEAT. Елегантният страничен профил показва висока технологична прецизност, с хармонични плъзгащи се врати. Силният спойлер в задната част на тавана, удобният захват на капака на багажника и широките задните светлини доминират в задната част на автомобила.

СИСТЕМА EASY FOLD

Многообразието е осезаемо и отвътре. Повече пространство, сгъваеми задни седалки, за да освободите място за наистина важните неща, и множество решения за съхранение за по-деликатните или лесни за достигане предмети.

Централна роля в усъвършенстването на автомобила бе интелигентната и изключително гъвкавата идея за седалките – новият SEAT Alhambra идва с места за 5 до 7 души.

Средната редица седалки могат да бъдат наредени и по дължина, с опция за вградени детски столчета. Позицията на седалките на шофьора и пътника до него комбинират най-добра видимост с изключително усещане за спорт и перфектна ергономичност.

СИСТЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ

Друга нова екстра е парк асистът, който се грижи за волана, когато се маневрира в местата за паркиране – дори и те да са перпендикулярни на посоката на пътуване и без значение от коя страна са, вдясно и вляво на автомобила. Така че да можете да си осигурите перфектно паркиране всеки път, дори и в най-тесните места. А това е важна опция за автомобил, създаден с оглед на размера и сигурността.
МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

Точно както двигателите TSI и TDI, екстрата скоростна кутия с два съединителя DSG осигурява перфектната комбинация от спортен характер, комфорт и ефективност. Но гамата от тези нови, най-съвременни технологии предлагани като допълнително оборудване на новия SEAT Alhambra е значително по-широка. Тя включва като опция биксенонови фарове с адаптивен контрол и автоматични къси/дълги фарове (High Beam Assistant), които засичат приближаващите автомобили и автоматично скъсява лъча.

Шибидахът като екстра е 300% по-голям от обикновения, а тризоновият климатроник ви гарантира най-добрата температура за всички пътници. Електрическите мотори, също екстра, улесняват плъзгането на вратите и капака на багажника.

Скоростната кутия DSG (опция) с планки ви предлага възможността да управлявате автомобила ръчно, използвайки планките инсталирани във волана или да превключите на автоматик и да си починете малко.

Заменихме традиционна система за ръчна спирачка с бутон за електронна ръчна спирачка, за да оптимизираме пространството, докато в същото време запазваме акцентите на дизайна. Екстрата кука за теглене, комбинирана с контрол Auto-Hold означава, че можете да теглите тежки товари с невероятен контрол върху тях, дори когато спирате или тръгвате при наклон.

СИГУРНОСТ

Безопасността не се договаря. Това означава, че имате до 9 въздушни възглавници, включително такава за коленете на шофьора и електронно заключване за защита на децата на задните врати. За да сте по-спокойни, новият  SEAT Alhambra е оборудван със система ISOFIX за закрепване на детските столчета.Стандартни са и ABS и ESP системите, включително електронната спирачна система, стабилизираща система при теглене на прикачен товар и екран, който наблюдава налягането в гумите. Концепцията за безопасен комфорт придобива нови измерения с новата характеристика за херметизиращи се гуми. Всички тези разширени функционалности спечелиха на  SEAT Alhambra 5 звезди по рейтинга на Euro NCAP*.