Новият Cupra Leon ще бъде хибрид.

Новият Cupra Leon ще бъде хибрид.

Марката Cupra, която беше отделена от компанията Seat като самостоятелна подмарка, ще оборудва новото поколение на хечбека Leon с хибридна задвижваща система.

Новият Cupra Leon ще се предлага само с хибридна версия, за разлика от „горещите “ модификации на новите Volkswagen Golf и Skoda Octavia, които ще бъдат построени върху същата платформа. Междувременно немските и чешките автомобилни производители, заедно с хибридите, ще предлагат варианти само с бензинови двигатели.

Очаква се само най-мощният модел – Cupra R, да получи бензинов агрегат и задвижване на четирите колела. В същото време, според неофициални информации, този автомобил ще се появи на пазара с лимитирано издание, тъй като приоритет за испанската марка е електрификацията на моделната гама и разширяването на портфолиото от хибридни модификации.

Стана известно по-рано, че премиерата на новото поколение на хечбека SEAT Leon ще се състои на 28 януари 2020 г. Сроковете за дебюта на Cupra Leon все още не са обявени, но компанията вече е започнала да приема поръчки за състезателната версия на новия модел.

Още по темата

Please follow and like us:
Pin Share